Personaliseer je QR-code naar wens

Bij QRcode.nl kun je jouw QR-code niet alleen functioneel maken, maar ook een aantrekkelijk en professioneel uiterlijk geven. Hoe dit werkt? Dat leggen we hier eenvoudig voor je uit.

Samenvattend

 • Voor QR-codes kun je de kleur, het ontwerp, het logo, het kader en nog veel andere opties personaliseren.
 • Op qrcode.nl heb je ook de speciale optie om de link die in beeld komt te personaliseren.
 • Met een account kun je de opmaak van QR-codes opslaan, zodat je dit niet telkens opnieuw hoeft in te stellen.

Link

Bij QRcode.nl kan je de link waar de QR code naartoe leidt ook personaliseren. Bij het maken van een QR-code kan je kiezen welke van 4 links je wilt weergeven: ‘qrcode.ly,’ ‘qrlink.me,’ ‘scanqr.nl,’ of ‘qr.do.’

Je kunt de link verder aanpassen door enkele tekens in te voeren in het vakje rechts van ‘personaliseer.’ Dit mogen alleen cijfers, letters en streepjes zijn. ‘www.’ kan niet worden gebruikt om de link van je dynamische QR-code aan te passen. Hierdoor kun je bijvoorbeeld je eigen bedrijfsnaam aan de link in een QR-code toevoegen.

Let op! Je personaliseert alleen hoe de link er in de pop-up in je telefoon uit komt te zien. Met waar de QR-code naar doorstuurt heeft dit niets te maken.

Dit is de URL bakker.qrlink.me die is gepersonaliseerd op de website van qrcode.nl zodat die in beeld komt na het scannen.

De gepersonaliseerde link ‘bakker.qrlink.me’ wordt weergegeven nadat de QR-code is gescand.

Kleur

De kleur van zowel de QR-code als de achtergrond kan worden aangepast door een HTML-code in te voeren of door simpelweg op de HTML-code met een “#” ervoor te klikken, waarna een kleurenpalet verschijnt.

Je kunt er ook voor kiezen om het vakje ‘verloop in kleur’ aan te vinken, waarmee je twee kleuren kunt selecteren die in elkaar overvloeien. Verder is er de ‘radial’-optie die het kleurverloop van binnen naar buiten laat lopen.

Je kunt ook de achtergrond van de QR-code transparant maken, waardoor deze gemakkelijker te kopiëren is. Het toevoegen van je eigen achtergrond is ook mogelijk en kan verder worden aangepast met de ‘masked’-knop, waardoor de achtergrond subtieler wordt.

Er wordt hier een QR-code aangemaakt op QRcode.nl. De optie kleuren is uitgeklapt waardoor een kleurenpallet verschijnt waarmee een QR-code kleur kan worden gekozen.

Standaard QR-code zonder opmaak.

QR-code met blauwe kleuren, design, randen, motief, met een toegevoegd logo en een toegevoegd frame

Deze QR-code heeft gepersonaliseerde kleuren, aangepast patroon, en een toegevoegd logo.

Design

De ‘design’-optie stelt je in staat om het patroon van de QR-code aan te passen. Dit doe je door eenvoudigweg op een ander patroon te klikken. Zowel de binnen- als buitenranden van de QR-code kunnen op dezelfde manier worden aangepast. Je kunt zelfs de randen een eigen kleur geven, vergelijkbaar met de ‘kleur’-instelling.

De design opties bij QRcode.nl. Er staan 19 patronen, 15 buitenranden, en 16 binnenranden om uit te kiezen.

QR-code met gepersonaliseerde randen, en een ander blokjespatroon.

Logo

Je kunt een logo uploaden door op de knop ‘upload je logo’ te klikken en een bestand uit je bibliotheek te selecteren. Vervolgens kun je eenvoudig de achtergrond van je logo verwijderen met de bijbehorende knop. De grootte van je logo in de QR-code is ook aanpasbaar met een schuifregelaar, variërend van 30% tot maximaal 100%.

Aanmaakscherm QRcode.nl waar onder de categorie 'logo' een logo is geüpload. Dit is te zien aan de conceptversie aan de rechterkant waar een logo in de QR-code staat.

QR-code met logo.

Frame

Met de ‘frame’-optie kun je tekst boven of onder je QR-code plaatsen. Er zijn acht verschillende frames om uit te kiezen. Je kunt ook tekst toevoegen en met de schuifregelaar aan de rechterkant de lettergrootte aanpassen, variërend van 50% tot 100%. Daarnaast kun je een eigen framekleur selecteren, vergelijkbaar met de ‘kleuren’-optie.

QR-code met zwart frame met de tekst: scan mij.

QR-code met frame.

Opties

Onder ‘opties’ kun je de grootte van de QR-code in pixels wijzigen, variërend van 200, oplopend per honderdtal tot 800 pixels. Een QR-code met meer pixels wordt scherper weergegeven, maar neemt ook meer opslagruimte in beslag. Hier kun je ook de kwaliteit van de QR-code aanpassen. Dit heeft invloed op hoe goed de QR-code kan worden gescand in minder ideale omstandigheden.

2 QR codes, met beide een grijs blok eroverheen, waardoor een deel van de QR code niet te scannen is.

QR-codes van lage (links) en hoge (rechts) kwaliteit. Zie hoe de QR-code met hoge kwaliteit nog steeds te scannen is als een deel wegvalt, terwijl dit bij de QR-code met lag kwaliteit niet kan.

Stijl opslaan

Als je veel QR-codes maakt, dan is het handig als je niet elke keer weer de hele opmaak hoeft te doen. En precies hier zorgt QRcode.nl voor! Als je je stijl opslaat dan wordt die bij je volgende QR-code automatisch toegepast, zodat je niks hoeft te doen. Als je een nieuwe opmaak hebt, kan je hem met één klik vervangen.

De pagina https://qrcode.nl/qrcode_template_design/ laat zien welke mogelijkheden er zijn met het opslaan van je stijl.

Jouw domein als scan URL

Je kunt in plaats van een van de 4 standaard opties voor links in beeld bij het scannen (scan URL’s), ook je eigen domeinnaam in beeld laten tonen. Om dit te doen, moet je je domein koppelen. Dit gaat als volgt:

 1. Vraag hiervoor een HTML bestand bij ons op
 2. Zet deze in een folder naar keuze in de root van je eigen site
 3. Geef deze folder een korte naam
 4. Zet de link naar deze folder in de instellingen van je QR-code account
 5. Klaar! Je kan nu je domein kiezen als scan URL optie bij het aanmaken van een QR-code

Gaat dit iets te snel? Klik hier voor een gedetailleerdere uitleg over hoe je dit doet.

Illustratieve afbeelding. De link van een site wordt ingevuld in de instellingen.

Zet de link naar de folder in je account neer onder instellingen.

Illustratieve afbeelding. Screenshot van het kiezen van een scan URL optie. Een eigen domeinnaam is een van de opties.

Als het gelukt is, kan je je eigen domein kiezen als scan URL.

FAQ

Bij QRcode.nl heb je tal van mogelijkheden om je QR-code aan te passen aan jouw behoeften. Je kunt de kleuren wijzigen, het patroon aanpassen, de randen van de QR-code aanpassen, etc. etc. Bovendien kun je bij dynamische QR-codes een gepersonaliseerde link instellen. Met al deze opties kun je de perfecte QR-code voor jouw situatie maken. Ontdek hier meer over deze mogelijkheden en hoe je ze kunt gebruiken.

 

Zeker, dit is mogelijk! Op QRcode.nl kun je je eigen logo in het midden van een QR-code plaatsen door simpelweg op de ‘logo’ knop te klikken tijdens het aanmaken van de code. Daarna kun je je logo uploaden en de grootte ervan aanpassen. Dit is buitengewoon handig, want het stelt iedereen die de QR-code scant in staat om onmiddellijk te zien van welke bron de code afkomstig is. Als je meer wilt weten over het verder personaliseren van je QR-code, kun je deze informatie vinden in onze blogpost.

 

Nee, dat is niet nodig. Bij QRcode.nl kun je elke gewenste kleur selecteren! Het is echter verstandig om een kleurencombinatie te kiezen met voldoende contrast, want als er niet genoeg contrast is, kan de QR-code niet worden gescand. Je kunt hier meer informatie vinden over het aanpassen van je eigen QR-code.

 

Ja! Log in op je eigen account en ga dan naar de QR-code die je wilt wijzigen. Je kunt klikken op wijzig stijl, en op afronden en opslaan klikken als je klaar bent. De QR-code heeft dan de nieuwe opmaak.

Een scan URL is de URL die in beeld is wanneer je door een QR-code naar een pagina wordt gestuurd. De scan-URL is de URL van de ‘redirect’ pagina. Je kan deze URL zelf personaliseren. Zo kun je uit 4 verschillende scan URL’s kiezen en vervolgens zelf 6 tot 10 tekens hier aan toevoegen. Klik hier voor meer info.

Als je je domein bij het scannen van QR-codes in beeld wilt zien kan dit! Het werkt als volgt:

 • Neem contact met ons op, en vraag een html bestand voor koppeling op.
 • Plaats het bestand index.html  in een folder “/qrcode”
 • Voorbeeld https://duinparkegmond.nl/qrcode. Je kan elke folder kiezen die je wilt.
 • Plaats vervolgens de link naar de folder in je account onder instellingen.
 • Klaar! Je kan je domein nu gebruiken als scan URL!
 • Meer info? Lees onze pagina