Saint-Gobain Solutions

Organisatie

Wie

Product

Toepassing

Gestart

Saint-Gobain Solutions

Mazlum Django

Bouw(kunde)

Bouwkundige modellen

April 2022

Wie zijn jullie?

Wij zijn Saint-Gobain Solutions, een tak van Saint-Gobain, en wij bieden innovatieve oplossingen en advies in de bouwsector. Saint-Gobain is vooral bekend door Gyproc en Isover.

Hoe gebruiken jullie de QR Code?

Wij gebruiken QR codes voor op onze (wand)elementen, die we gebruiken op bouwplaatsen. Daardoor printen wij inmiddels geen tekeningen meer. Door middel van dynamische QR codes staan alle bouwtekeningen online. De tekeningen zijn daardoor altijd up-to date, en er is nooit meer gedoe met papieren!

Waarom hebben jullie voor ons gekozen?

Als een opdrachtgever de bouwplaats bezoekt en benieuwd is, scant die de QR code en ziet gelijk alle tekeningen. Ideaal!

VetNutrition

Bedrijf
Wie
Product
QR Code toepassing
Gestart

VetNutrition
Rob Woudstra
Diervoeding voor paarden
Dynamische Landingspagina, elke dierenarts krijgt zijn eigen QR Code met contactgegevens
December 2021

Wie zijn jullie?

Wij zijn VetNutrition, en we leveren voedingssupplementen voor paarden aan dierenklinieken. Wij bieden custom-made producten met de eigen huiskleur, naam en logo van de dierenkliniek, eventueel met een QR code op de verpakking.

Hoe gebruiken jullie de QR Code?

Dierenartspraktijken hebben keuze uit 12 verschillende labels (templates) of een gepersonaliseerd design, waar wij eventueel een QR code op kunnen zetten. Elke praktijk heeft zo zijn eigen label waarbij de QR code verwijst naar hun website, e mail, en telefoonnummer.

De praktijk kan door het vergemakkelijkte contact extra omzet genereren en wij hebben een unique selling point. Het is een win-win situatie!

Waarom hebben jullie voor ons gekozen?

Ik kwam het toevallig tegen, en je kon gratis statische QR codes aanmaken, ik had het geprobeerd en vond het heel handig. Nu maken we dynamische QR codes aan, waarmee we precies het aantal scans kunnen bijhouden. (gratis)qrcode.nl heeft zelfs speciaal voor ons bedrijf QR codes ontwikkeld.

Je kan de kleuren aanpassen, je kan een logo erin zetten, je kan het aantal scans bijhouden. Het is prachtig!

Beauty Brands B.V.

Bedrijf

Wie

Product

Toepassing

Gestart

Beauty Brands B.V.

Astrid van Gool 

Haarverzorgingsproducten

Dynamische QR code, linkt door naar Youtube videos

Juni 2020

Wie zijn jullie?

Wij zijn Beauty Brands B.V. en wij verkopen haarproducten aan consumenten en distributeurs.

Hoe gebruiken jullie de QR Code?

Wij gebruiken QR codes om door te linken naar how-to videos over onze producten. In brand books die we maken voor de kapper hebben we QR codes om uit te leggen welke producten we verkopen en welke ingrediënten ze bevatten. Voor consumenten hebben we folders, de QR code linkt door naar een uitlegvideo hoe het product moet worden gebruikt.

Normaliter sturen wij mensen naar kapsalons om uitleg te geven over onze producten. Door QR codes kan ik met één simpele handeling al die mensen in een keer bereiken!

Waarom hebben jullie voor Gratis QR Code gekozen?

Bij gratisqrcode hoorde ik over dynamische QR codes, wat heel fijn is omdat ik dan makkelijk kan zien hoeveel mensen van de QR code gebruik hebben gemaakt. Ik ben er heel erg enthousiast over, het werkt snel en soepel!

Ik ben heel erg enthousiast over QR codes, ik ben ook steeds opzoek naar nieuwe (digitale) mogelijkheden om toe te passen binnen mijn bedrijf.

Geschenkpapier Online

Bedrijf

Wie

Product

Toepassing

Gestart

Geschenkpapier Online

Nicholas Pleiter

Gepersonaliseerd inpakpapier

Elke rol inpakpapier heeft een eigen unieke QR code

Oktober 2021

Wie zijn jullie?

Wij zijn Geschenkpapier Online en wij personaliseren inpakpapier/cadeaupapier voor bedrijven. Als enige in Nederland maken wij gepersonaliseerd geschenkpapierpapier per (toonbank)rol voor een vaste lage prijs.

Hoe gebruiken jullie de QR Code?

Mensen kunnen bij ons een basis cadeaupapier uitzoeken en dat kan bijvoorbeeld bedrukt worden met een logo, slogan of QR code. Deze QR-code verwijst gelijk door naar een pagina naar keuze van de klant. De QR-code wordt op het cadeaupapier geprint, waardoor je bij het uitpakken gelijk ziet waar het vandaan komt en dus interactie hebt met de winkelier. De winkelier kan zelfs het aantal scans bekijken en de link achteraf aanpassen d.m.v. dynamische QR codes.

Waarom hebben jullie voor Gratis QR Code gekozen?

Vanwege het aanbieden van statische- en/of dynamische QR codes op 1 plek, en de eenvoud waarmee je deze QR codes maakt. De dynamische is vervolgens ook ZONDER ingewikkelde abonnementskosten. Ook hebben ze bij gratisqrcode goed met me meegedacht over de mogelijkheden die er zijn qua QR codes.

Je kan heel veel toepassingen bedenken voor QR codes op cadeaupapier, je zou zelfs kunnen doorlinken naar een Youtube pagina met een bedankfilmpje.

Healthclub Juliën

Bedrijf

Wie

Product

Toepassing

Healthclub Juliën

Monique van der Slikke

Sportactiviteiten

Bedankbonnen, posters en meer

Wie zijn jullie?

Wij zijn Healthclub Juliën en sinds 1989 actief op gebied van sport en gezondheid. Zowel op sportief, preventief als curatief gebied bieden wij mensen de helpende hand, in een sfeer van gezelligheid en je welkom voelen.

Hoe gebruiken jullie de QR Code?

Wij geven o.a. een bedankbon aan nieuwe leden met een QR code erop waarmee ze door het scannen eenvoudig kunnen zien waar de bon te verzilveren is. Maar we gebruiken QR codes bijvoorbeeld ook met posters en andere advertenties in de club waar wordt doorgelinkt naar meer informatie. Groot voordeel van het gebruik van QR codes is dan ook dat je niet alle tekst ergens op hoeft te zetten, en dat het daardoor een stuk aantrekkelijker oogt.

Waarom hebben jullie voor Gratis QR Code gekozen?

Toen ik het tegenkwam vond ik het prettig dat het een Nederlands bedrijf is. Daarnaast krijg je goeie reacties op vragen, en is het kleinschalig en persoonlijk. Het bevalt me goed!

We experimenteren met veel verschillende manieren om QR codes in te zetten, zo ook met een speciale actie voor valentijnsdag.

PostNL

Bedrijf

Wie

Product

Toepassing

Gestart

PostNL

Astrid van Rheenen

Levering van post en pakketjes

Flyers met QR code voor werving

Augustus 2021

Wie zijn jullie?

Wij zijn PostNL en wij bezorgen post en pakketjes in heel Nederland.

Hoe gebruiken jullie de QR Code?

Wij gebruiken flyers om sollicitanten te werven, en op die flyer is een QR code te scannen die meer informatie toont. Onze doelgroep is jongeren, en die houden van gemak. Ze scannen liever even gelijk een QR code dan dat ze echt moeite moeten doen. We merken dat we dan ook meer aandacht van die doelgroep krijgen hiermee.

Waarom hebben jullie voor Gratis QR Code gekozen?

Ik kan Gratisqrcode goed vertrouwen; ze bieden zowel gratis als betaalde QR codes aan, en de prijs van de betaalde is meer dan schappelijk. Bij andere aanbieders lijkt het gratis, maar blijk je uiteindelijk toch vast te zitten aan een abonnement. Bij Gratisqrcode zijn er geen addertjes onder het gras, en het aanmaken gaat makkelijk, snel en overzichtelijk.

Ik merk ook zelf dat ik snel geneigd ben om een QR code te scannen. Het is gewoon heel makkelijk als ik ergens naar een website moet: camera aan, erop klikken en je bent in een keer op de site.

Universiteit Utrecht

Organisatie

Wie

Product

Toepassing

Gestart

Universiteit Utrecht- Graduate School of Life Sciences

Anke Hammerschlag

Onderwijs/ training promovendi

Brochure

Januari 2022

Wie zijn jullie?

Wij zijn the Graduate School of Life Sciences van de Universiteit Utrecht, en wij bieden onderwijs en training aan promovendi, voor hun ontwikkeling tijdens het promotietraject. Alle promovendi die onderzoek doen binnen Life Sciences zijn bij ons aangesloten.

Hoe gebruiken jullie de QR Code?

Wij hebben 1500 boekjes gedrukt voor onze promovendi en begeleiders met informatie over het promoveren zelf, en onze begeleiding daarbij. Er staat bij elk hoofdstuk een QR code in het boekje die doorlinkt naar onze website voor de meest up to date informatie. Het voordeel? QR codes kunnen de lezers iets meer sturen in waar ze moeten zijn, en het zorgt ervoor dat het boekje niet vaak hoeft te worden vernieuwd.

Waarom hebben jullie voor Gratis QR Code gekozen?

Bij GratisQRCode kan je een set QR codes kopen, en hoef je geen abonnement. Dit is de eerste keer dat we QR codes gebruiken, dus het is fijn om aan niks vast te zitten. Ook kunnen we makkelijk het adres aanpassen van de QR code, en kunnen we zien hoeveel mensen er gebruik van (gaan) maken.

Jullie website is in het Nederlands, wat toegankelijker en dichterbij voelt dan een grote internationale organisatie waarvan je geen idee hebt waar het zit.