Bedrijfspagina op maat

Wil je moeiteloos je product- en bedrijfsinformatie delen? QRcode.nl biedt een flexibele oplossing om dit te realiseren. Maak eenvoudig een pagina die volledig op maat is samen te stellen voor jouw product of dienst. Aan te maken in een handomdraai!

Samenvattend

 • Je hebt volledige vrijheid om de pagina naar eigen wens in te richten, met velden voor productinformatie, afbeeldingen, video’s, bestanden en meer.
 • Breng allerlei informatie samen op één overzichtelijke en aantrekkelijke pagina.
 • Om dit QR-code type te gebruiken, maak je eerst een template aan en vervolgens kun je op basis daarvan QR-codes genereren.

Hoe werkt het?

Met het product-/bedrijfspagina QR-code type heb je talloze mogelijkheden tot je beschikking!

Deze QR-code leidt naar een zogenaamde ‘landingspagina’ die je naar eigen wens kunt vormgeven. In wezen is deze landingspagina een compacte website. Via onze website kun je eenvoudig een landingspagina creëren, die kwalitatief en qua functionaliteit niet onderdoet voor traditionele websites. Je kunt afbeeldingen, video’s en contactinformatie toevoegen. Wanneer iemand de QR-code scant, belandt deze op deze pagina, waar je alle informatie over jouw product of dienst kunt delen met je klanten.

Landingspagina van Saint Gobain. Met de teksten: changing world, changing solution. Nieuwbouwwoningen met FUTUROWALL. Een Youtube video, en bestanden.

Productpagina van een QR-code.

Waarom zou ik deze QR-code gebruiken?

De meeste organisaties gebruiken QR-codes om extra informatie aan klanten te bieden. Stel je bijvoorbeeld voor dat een QR-code op bouwmaterialen leidt naar informatie over het bouwproject, zoals tekeningen, een video en voorschriften. Een goed ontworpen pagina specifiek voor QR-codes, waar alle relevante informatie op één plek staat, is uiterst handig voor klanten. Voor beheerders is het ook praktisch: het aantal scans, beheermogelijkheden en overzicht zijn allemaal op één plek te vinden.

Klanten verlangen snelheid, duidelijkheid en gemak. Dit type landingspagina voorziet precies in die behoeften.

In theorie zou je dit ook kunnen bereiken met je eigen website. Maar het creëren van een aantrekkelijke en overzichtelijke pagina op een website vergt vaak veel tijd en moeite. Een landingspagina biedt dan uitkomst!

Een makelaarskantoor met een QR-code ter advertentie.

Use cases

De mogelijkheden met dit QR-code type zijn divers. Hier zijn enkele inspirerende toepassingen:

Een bedrijf dat elektromotoren produceert en verkoopt, gebruikt QR-codes om klanten te voorzien van specificaties zoals vermogen, prijs, materialen, spanning en bouwvorm.

Walibi plaatst informatieborden met QR-codes bij elke achtbaan. De landingspagina toont minimale lengtevereisten, een video van de achtbaan, wachttijden, beschikbare plaatsen in de karretjes, het aantal loopings, de snelheid en meer.

Een makelaar maakt gebruik van QR-codes bij het verkopen van huizen. Deze QR-codes kunnen worden getoond in het makelaarskantoor, op tafel tijdens bezichtigingen of op visitekaartjes. Door de QR-code te scannen, krijgt de gebruiker direct toegang tot informatie over het huis, zoals plattegronden, kaarten, brochures en juridische documenten, en kan gemakkelijk contact opnemen.

3 QR codes die horen bij de Use cases.

De 3 QR-codes behorende bij de use cases.

Instructie: hoe maak je zo’n template?

De landingspagina is volledig aanpasbaar. Eerst maak je een template, dat als basis dient voor elke QR-code die je maakt met behulp van dat template. Hier volgt een stappenplan voor het maken van een template:

 1. Neem contact op met QRcode.nl. Deze QR-code is voorlopig alleen op aanvraag beschikbaar.
 2. Log in en klik op ‘Templates beheren’; je moet namelijk eerst een template hebben.
 3. Maak een nieuw template aan of selecteer een bestaand exemplaar. Het template is de basis voor de QR-codes die je ermee genereert.
 4. Geef je template een naam.
 5. Kies de kleur van de letters voor de header (de bovenkant van de pagina).
 6. Upload een afbeelding voor de header.
 7. Voer de titel in voor je eigen organisatiegegevens. Dit wordt weergegeven onderaan de pagina en bevat contactinformatie voor klanten.
 8. Vul de gewenste contactinformatie in.
 9. Eventueel: verwijder, wijzig of voeg velden voor de contactinformatie toe.
 10. Vul de titel in voor het product.
 11. Voeg indien nodig een beschrijving toe.
 12. Voeg velden (categorieën) toe voor productinformatie en geef ze een naam (bijvoorbeeld prijs, locatie, adres).

Belangrijk om te weten is dat het template de basis is. Hierin plaats je categorieën. In elke specifieke QR-code vul je de info voor deze categorieën in.

Dit zijn de invoervelden voor de productpagina QR-code. Het gaat om adres, plaats, huurprijs, aangeboden sinds, soort, oppervlakte, bouwjaar, energielabel, aantal kamrs, bouwtype en inhoud.

Het template bevat o.a. de velden adres, bouwjaar en oppervlakte. Velden kunnen naar eigen voorkeur worden aangepast, toegevoegd, of verwijderd.

Dit zijn de vorige invoervelden ingevuld, waardoor de conceptversie van de QR-code verschijnt.

Deze velden van het template worden vervolgens in elke QR-code ingevuld.

Instructie: hoe maak ik de QR-code aan?

Zodra je een template hebt, kun je QR-codes genereren. Hier is hoe je QR-codes kunt maken:

 1. Klik op ‘QR-code aanmaken’ en selecteer ‘Organisatie/productpagina’.
 2. Voer de naam of titel in voor je QR-code.
 3. Kies het template dat je voor deze QR-code wilt gebruiken. Je kunt meerdere templates aanmaken indien nodig.
 4. Vul de productinformatie in (de velden die je bij het template hebt aangemaakt).
 5. Personaliseer evt. de QR-code
 6. Controleer & test de QR-code voordat je hem opslaat.

Met deze gegevens wordt de productpagina als volgt weergegeven. Scan de groene QR-code hierboven voor het volledige resultaat!

Landingspagina QR-code. De landingspagina bevat een header foto van een huis. Met daaronder de kenmerken adres, plaats, postcode, aanbiedingsdatum en woningsoort.

Dit is het eindresultaat. Test hem nu met de groene QR code hierboven!

FAQ

Er zijn verschillende, fascinerende dingen mogeljk met dit type mogelijk. Dit type is volledig naar eigen wens in te richten. Zo kan je bijvoorbeeld als makelaar een QR-code naar een huis maken, waar plattegronden en documenten, foto’s en mogelijkheden tot biedingen te vinden zijn. Ook kan je het gebruiken als administratiesysteem voor stalen frames, zodat je met een QR-code uren werk an overnemen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Klik hier voor meer informatie!

QRcode.nl heeft verschillende typen QR-codes. Momenteel zijn dat: link, video, audio, pdf, tekst, afbeelding, vCard, social media en productpagina. Het type link wordt het vaakst gebruikt, omdat je er mee kan verwijzen aar een internetpagina. Klik hier voor meer info over alle typen.

QRcode.nl is de grootste QR-code generator van de Benelux. We bieden vooraanstaande QR-code oplossingen voor jouw organisatie. Zo kan je hier customizable productpagina’s maken, geniet je van speciale QR-code typen, en kan je je eigen domein in beeld laten tonen bij het scannen. Allemaal uniek in de markt! Heb je de QR-code toepassing die je zoekt nog niet gevonden? Neem contact op, en wellicht is dat de nieuwe oplossing die wij voor je kunnen aanbieden!

Heb je een opmerking, klahct of vraag? Via dit formulier neem je contact met ons op.

Liever bellen? Dat kan, dit kun je aangeven in het formulier, en dan bellen we je zsm terug.